Testimoni Nutriferon


"Mlm td sblm tdo asyraaf tunjuk ciri2 nak batuk. Dah pasang aircond semua then dia start batuk, mcm batuk kesejukan.. Makin lama makin menjadi2 plak. Last ajak dia g dapur n bagi 1/2 paket NUTRIFERON..

Selang 10 min lepas mkn nutriferon batuk makin berkurang dan kemudian diam. Tgk2 dah boleh lena dgn nyenyak.. Sblm tu nk tdo pun x boleh sbb dok batuk. Alhamdulillah dgn izin-Nya"


Jadi kepada ibu2 yang bijak di luar sana, sekiranya anak anda sering demam, selesema, batuk, asthma nutriferon sgt sesuai untuk anak2 anda..
Lagi pun jika selalu makan ubat pun x elok jugakkan.
Nutriferon ini bagus untuk tingkatkan imun badan seseorng.
Boleh dimakan seisi keluarga

Mmg wajib standby nutriferon kat rumah..


Best regards,

Set Kesuburan Shaklee

Assalamualaikum..
Hari ni saya nak cerita pasal set kesuburan shaklee.
Ada yang dah berkahwin bertahun2 tp masih jugak belum ada rezeki nak mendapat zuriat dengan darah daging sendiri.. Memamg betul rezeki tu Allah yang tentukan, Dia yang beri. Tapi dia suruh kita berusaha bukan duduk tunggu turunt dari langit kan.. usaha, tawakal dan berdoa padaNya..

Kenapa kita perlu set kesuburan shaklee ini??
  • Set ini memperbaiki kebolehan seksual lelaki. Juga meningkatkan nafsu seks.
  • Menyeimbangkan hormon bagi wanita.
  • Memberi kesihatan kepada sistem reproduktif. Ini sangat penting untuk pembentukan janin ketika hamil.
  • Meningkatkan kiraan sperma.
  • Memanjangkan hayat sperma apabila dilepaskan.
  • Tingkatkan mobiliti sperma dan halang sperma dari bergumpal.
  • Tambahkan hormon estrogen bagi isteri dan testosterone bagi suami.
  • Kehidupan di atas katil lebih hangat dan mesra.
Bagaimana Set kesuburan shaklee ini membantu dalam kehamilan??

Set ini mengandungi multivitamin dan multimineral yang berasaskan bahan semulajadi. Merut kajian Harvard Medical School, tahap kesuburan boleh ditingkatkan dengan mengambil multivitamin dan multimineral.
Hal ini juga telah disahkan oleh Pakar Oncology Malaysia, Dr Hamid Arshad melalui Facebook beliau:

"Nasihat untuk mereka yang berusaha mendapatkan zuriat. Selepas buat ujian-ujian kesuburan untuk kedua suami isteri dan selepas buat pembedahan untuk membunag cyst/fibroid atau lain-lain. Tumpukan masa untuk berdoa, berusaha kuruskan berat badan dengan dieting, buat exercise 30 minit setiap hari. Makan supplemen-supplemen multivitamin, Vitamin E, C, Folic, tenangkan jiwa dan emosi. Jangan tergesa-gesa nak buat ini dan itu. Setiap rawatan perlu 3 hingga 6 bulan untuk lihat keberkesanan"

  • Alfalfa
Ini paling penting untuk isteri/wanita. Bertindak seperti kacip fatimah. Juga merawat masalah-masalah 'Miss V' (organ reproduktif wanita) seperti keputihan, kegatalan dan sebagainya.
  • Vitamin E
Bagi meningkatkan kualiti sperma. Vita E sangat membantu. Menambah kiraan atau bilangan sperma. Juga tingkat kebolehan reproduktif bagi suami. Ia juga membantu melahirkan rasa 'bersemangat' untuk bersama pasangan masing-masing.
  • GLA complex
Penting untuk isteri bagi menghasilkan 'cecair kesuburan'. Cairan ini membantu memberi ruang untuk sperma terus hidup di dalam tiub fallopio hingga lima hari. Selain itu, GLA berfungsi memberi keseimbangan hormon yang memberi kesan pusingan period yang tetap dan kurangkan kesakitan ketika datang bulan. Juga membantu mengecutkan cyst jika ada.
  • Zinc Complex
Ini khas untuk suami. Mempertingkatkan kualiti sperma. Juga menambah kepekatan dan kekuatan sperma. Bertindak meransang perbentukan hormon testosterone juga menambah jumlah bilangan sperma.
Kombinasi vitamin dan mineral Set Kesuburan Shaklee akan beri harapan kepada suami isteri untuk memiliki cahaya mata. Rupa bayi yang comel, tangisannya membuatkan rumah tangga yang dibina bertambah berseri. Jangan pernah berhenti berharap. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui.

Bila dah berusaha tu kita mestilah berdoa padaNya.. Banyakkan beristigfar dan bersedekah..


Best regards,

Testimoni Set Penjagaan Rambut Shaklee


Memang x di nafikan ramai kaum wanita mengalami masalah rambut. Ada yang hadapi masalah kelemumur, gatal kulit kepala dan keguguran rambut.
Tapi jangan ingat kaum wanita ja yang alami, kaum lelaki pun hadapi benda yang sama. Cuma bezanya kaum lelaki ni kurang sikit ambil kisah bab2 penjagaan rambut nih.

kadang 2 tu agak stress jugak sbb bila sikat rambut ja penuh sikat dgn rambut.
bila mandi plak n shampoo penuh rambut kat bilik air.. huhuhhuhu serammm.

Apa kata cuba set nih mana tahu sesuai untuk anda yang mengalami masalah di atas!!
Ramai yang dah cuba dan berpuas hati dgn set penjagaan rambut Prosante Shaklee ni..

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya di talian 012-502 7002
Email : maz.anw@gmail.com

Testimoni Nutriferon






           Pilihan bijak ibu2 di luar sana untuk anak2 tersayang..
untuk tingkatkan imunisasi badan. Terutama anak2 yang sering sakit, demam, selesema dan batuk.
juga untuk kanak2 asthma..




Energizing Soy Protien (ESP)

Kenapa kita perlu ESP??
Energizing Soy Protien (ESP)

25 PERATUS daripada tubuh badan manusia dibina daripada PROTEIN.
Contohnya seperti kuku, kulit, otot-otot sebenarnya berasal daripada protein. Percaya atau tidak, itulah kenyataannya.

Ringkasannya, struktur dalam tubuh badan manusia dibina daripada susunan berikut:
SEL ——> TISU ——> ORGAN ——> SISTEM
Struktur badan kita terdiri daripada SEL. Kemudian, sel-sel ini akan membentuk tisu-tisu. Seterusnya, tisu-tisu akan membentuk organ dan akhir sekali, organ-organ ini akan membentuk sistem.  Oleh sebab itu, badan kita SANGAT memerlukan PROTEIN.

Ingin tahu mengapa? Sebabnya PROTEIN adalah makanan utama bagi  sel tubuh manusia. Sel-sel yang sihat akan dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat dan cergas.
Setiap hari, anda akan makan lauk-lauk yang mengandungi sumber protein bukan? Seperti ayam, daging, telur, ikan, kekacang dan banyak lagi.


TETAPI,

Tahukah anda yang sebenarnya PROTEIN ini sangat MUDAH TERMUSNAH apabila dikenakan SUHU TINGGI? Contohnya anda goreng ikan. Berapa banyak PROTEIN yang tinggal? Anda tak tahu kan? JADI, apa kata anda ambil ESP sebagai sumber PROTEIN yang lebih berkualiti. Oh! Semestinya ESP mematuhi kriteria pemilihan soya yang selamat.

Paling penting, ESP sentiasa SELAMAT, sentiasa BERKESAN dan sentiasa MESRA ALAM. RAMAI YANG TELAH MERASA KEBAIKAN DAN BETAPA BAGUSNYA ESP SELEPAS MENGAMBIL SECARA KONSISTEN SELAMA 3 HINGGA 4 MINGGU.

Ada yang kata, kulit makin licinlah, kulit makin lembut, parut jerawat makin pudar, rambut dah kurang gugur, susu makin banyak, suami makin sayang dan macam-macam lagi!


Jom kita tgk apa KEBAIKAN yang kita dapat dari ESP ni..
  • Membantu pembentukan sel-sel baru.
  • Terbaik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.
  • Terbaik untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
  • Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak. Justeru, anda boleh kongsi dengan anak yang berusia  1 tahun ke atas & keluarga.
  • Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.
Energizing Soy Protien (ESP)


 Siapa pulak yang perlukan ESP ni???

Energizing Soy Protien (ESP)


Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya sms/call/whatapps 012-5027002
email: maz.anw@gmail.com




SLE dan Shaklee

salam semua..

Hari ni nak cerita sikit pasal SLE atau nama panjang dia Systemic Lupus Erythematosus.

Apakah SLE??

Ia terjadi akibat kecelaruan system ketahanan tubuh badan atau rangkaian sel atau organ yang bertindak melindungi tubuh daripada serangan jangkitan kuman.

system ketahanan tubuh badan akan menghasilkan antibodi apabila ia mengesan microorganisma kuman yang masuk kedalam tubuh. Antibodi ini akan bertindak mempertahankan tubuh daripada serangan jangkitan kuman tersebut.

Atau dalam bahasa mudah untuk di fahami, Systemic Lupus Erythematosus (SLE) adalah penyakit kronik auto-imun di mana badan pesakit menghasilkan protein darah dengan banyaknya. Protin darah yang dipanggil antibodi ini dengan sendirinya memberi tindak balas terhadap tisu seseorang. Punca penyakit SLE tidak diketahui. Penyakit ini menyebabkan badan seseorang menghasilkan antibodi terlalu banyak, di mana antibodi tue akhirnya memakan atau membahayakan badan pesakit itu sendiri.
Bahaya kan? sepatutnya imun sistem untuk protect badan tapi jadi sebaliknya pula.

Pesakit SLE selalunya terdiri daripada wanita berumur 20 - 40 tahun.
Mereka biasanya mengalami kesakitan sendi, kulit serta masalah ginjal iaitu bengkak kaki akibat kehilangan protein.

Pesakit SLE dirawat dirawat denagn menggunakan ubat-ubatan yang boleh mengawal system imun. Kebanyakkan ubat yang diberi adalah ubat yang terdiri daripada steroid.

Antara gejala-gejala SLE:
  • ruam pipi (malar rash)
  • ruam merah pada kulit (discoid rash
    peka terhadap cahaya (photosensitivity)
    luka sekitar mulut (oral Ulcers)
  • artitris ( radang sendi)
  • radang pada selaput sereus (serisitis)
  • kelainan pada ginjal (renal disorder)
  • kelainan fungsi saraf ( neurologic disorder)
  • |kelainan darah (hematologic disorder)
  • kelainan pada system kekebalan tubuh (immunologic disorder)


Pesakit SLE tidak di benarkan mengambil VITA LEA DAN ALFALFA kerana akan mengakibatkan keradangan.

Supplement yang sangat sesuai pada pesakit SLE adalah

  • VIVIX
  • NUTRIFERON
  • OMEGA GUARD
  • GLA complex



Untuk keterangan lanjut boleh menghubungi saya di talian 012-5027002
email: maz.anw@gmail.com


Ubat Tahan Sakit

BAHAYA ubat tahan sakit.

Kenapa ramai yang sanggup mengambil ubat tahan sakit??

Ubat tahan sakit biasa yang digunakan di seluruh dunia adalah ubat anti-keradangan bukan steroid (NSAIDs). Ubat tahan sakit ini mudah didapati kerana ia boleh dibeli di farmasi dan harganya juga murah. Bukan itu sahaja, ia juga berkesan untuk meredakan sakit kepala, sakit sendi dan sakit-sakit badan secara cepat.
Oleh itu ia menjadi ubat pilihan kepada sesetengah pesakit yang sering mengalami gejala migraine, gout dan arthiritis.

Antara ubat tahan sakit adalah:

  • ibuprofein
  • diclofenac (voltaren)
  • naproxen
  • mefenamic acid (ponstan)

Yang glamour PONSTAN la kan??? I glamor you!!

Penggunaan ubat tersebut secara berpanjangan boleh menyebabkan kesan sampingan terutama berkaitan gastrousus dan juga masalah buah pinggang.

Menurut Dr. Zubaidi Hj. Ahmad, antara ubat tahan sakit yang paling glamour adalah Ponstan. Ponstan atau nama lainnya mefenamic acid, boleh menyebabkan bahaya yang serius pada perut dan usus. Antaranya menyebabkan radang (inflammation), pendarahan (bleeding), luka (ulceration) dan kebocoran (perforation) pada perut, usus kecil dan usus besar. Semakin lama kita menggunakan Ponstan, semakin tinggi risiko untuk mendapat kesan sampingan ini. Ianya boleh berlaku tanpa disedari atau memberikan tanda-tanda awal.
Pesakit warga tua paling mudah mendapat kesan sampingan ini. Mereka yang mengambil aspirin untuk mencairkan darah, penahan sakit untuk sakit sendi, dan akhirnya diberikan pula Ponstan untuk sakit kepala dan sebagainya, akan mendapat masalah ini. Risiko adalah lebih tinggi jika dia juga perokok  serta mempunyai sejarah mengidap penyakit Peptic Ulser Disease.

KESAN-KESAN UBAT TAHAN SAKIT PADA TUBUH BADAN

Kesan pada KULIT


PONSTAN juga boleh menyebabkan reaksi yang serius pada kulit, iaitu exfoliative dermatitis, toxic epidermal necrolysis (TEN) dan Steven-Johnson syndrome. Tanda-tanda awalnya ialah ruam kulit, dan bengkakan pada sekeliling mata. Pesakit harus terus berjumpa doktor kerana ianya tanda alergik pada Ponstan yg amat teruk, dan boleh melibatkan nyawa.

Kesan pada GINJAL

Ponstan juga dilaporkan boleh menyebabkan masalah ginjal jika diambil tanpa peraturan. Antaranya penyakit ginjal seperti acute interstitial nephritis dan pendarahan dalam air kencing (haematuria), proteinuria, glomerulitis, papillary necrosis dan Nephrotic Syndrome. Pemeriksaan darah untuk ginjal (ie Renal function test) harus diperiksa secara berkala.



Kesan pada HATI (LIVER)


PONSTAN harus diberikan secara berhati-hati pada pesakit yg mempunyai masalah dengan penghadaman dan fungsi dalam organ hati. Ini bermakna setiap bacaan SGOT dan SGPT dalam ujian darah bagi ujian fungsi hati sebanyak 2 kali lebih tinggi dari bacaan normal haruslah berhati-hati ketika menggunakan ponstan.

Kesan pada SEL DARAH

PONSTAN 500 mg boleh menyebabkan prothrombin, iaitu komponen dalam darah yg bertindak dalam fungsi pembekuan darah menjadi rendah. Ponstan tidak boleh diberikan kepada pesakit yg mengambil ubat warfarin atau pesakit yang mempunyai kandungan kepekatan prothrombin yg berada dalam tahap 10-20% dari normal.

Kesan kepada UBAT PERANCANG

PONSTAN  juga harus diberikan berhati-hati kepada pesakit asthma. Bagi mereka yg mengamalkan ubat perancang, ada juga kajian menunjukkan kadang-kala ianya mengurangkan keberkesanan pencegahan kehamilan ini terutama bagi mereka yg mengamalkan IUCD.


Kesan kepada WANITA HAMIL


NSAIDs mesti delakkan untuk ibu hamil selepas 6 bulan keatas. Ia tidak dikleas didalam ubat yang boleh menyebabkan kecacatan tetapi mempunyai risiko untuk menyebabkan masalah jantung dan buah pinggang kepada kandungan di kemudian hari.

Kesan kepada PERUT

-perut kurang selesa, kembung dan keluar angin
-perut menjadi luka (gastrik)
-perut menjadi ulser (Ulser perut)

-perut mula berdarah (gastrointestinal bleeding)
-perut berlubang (gastro perforation)

Cawangan Shaklee

Sekiranya anda ingin melihat dengan lebih jelas produk-prodek shaklee bolehlah melawati cawangan kami yang berdekatan dengan anda.

Sekiranya anda ingin melihat dengan lebih jelas produk-produk shaklee bolehlah melawati cawangan kami yang berdekatan dengan anda.

Produk Shaklee

NUTRITION

-Advance Joint Health Tablet
-Alfalfa complex (S)
-Alfalfa complex (L)
-B-complex
-Corotomax
-Chewable Vita-C 100mg
-Collagen Powder
-DTX complex
-Energizing Soy Protein (ESP)
-Garlic complex
-GLA complex
-Herb-Lax tablets
-Lecithin
-Meal Shakes
-Nutriferon
-OmegaGuard
-OsteMatrix
-Peppermint-Ginger Plus
-Performance Drink
-Sustained Release Vita-C 500gm
-Vita-E Complex
-Vita-Lea Iron Formula
-Vivix
-Zinc


CINCH INCH LOSS PLAN

-Cinch Energy Tea
-Cinch Shake Mix - Cafe Latte
-Cinch Shake Mix - Chocolate
-Cinch Shake Mix - Vanilla


SKIN CARE - NUTRIWHITE


-Daily Defense Whitening Essence
-Gentle Action Make-Up Remover
-Gentle Deep Foaming Cleanser
-Overnight Renewal Whitening Cream
-Soothing Radiance Whitening Softener
-Spot Whitening Treatment
-Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15


SKIN CARE - ENFUSELLE


-Balancing Moisturizer
-Enfuselle Pump
-Eye Treatment
-Hydrating Cleansing Lotion
-Hydrating Moisturizer
-Hydrarting Toner
-Purifying Cleansing Gel
-Purifying Toner


HAIR CARE - PROSANTE

-Ligthweight Conditioner
-Long Lasting Finishing Spray
-Nourishing Scalp Treatment
-Purifying Shampoo
-Replenishing Conditioner
-Revitalizing Shampoo


DAILY CARE

-Herbal Blend Multi-Purpose Cream


HOME CARE - GET CLEAN

-Basic _H Organic Super Cleaning Concentrate
-Dish Wash Concentrate
-Fresh Laundry Concentrate
-Soft Fabric Concentrate


GET CLEAN WATER PITCHER


-Filter (3 pack)
-Housing Kit
-Pitcher
-Get Clean Water Startet Pack


AIR PURIFIER - AIRSOURCE MOBILE


-AirSource Mobile Replacement


BESTWATER FILTER SYSTEM


-Replacement Cartridge

Kebaikan Meal Shakes


Testimoni anak saya sendiri - Asyaraaf (anak hero mama sorang)


Berusia 4 tahun, sgt memilih makanan dan kurang makan. Pendek kata x suka makan lah senang. Hanya harapkan khasiat dari susu shj.. Apa yang saya nmpk kuku dia x sihat, keras dan pecah2..

Sejak sebulan yang lalu saya campurkan meal shakes ke dlm susu dia hope dapatlah tampung kekurangan nutrient ke atas badan dia dan tingkatkan selera makan.

Setelah sebulan saya lihat tumbuh kuku baru yang sihat. Kuku yang x sihat telah ditolak keluar dan gambar ni hasilnya.. Kalau kawan perasan nmpk x kuku yang pecah di permukaan dan juga ada benjolan hasil kuku lama yang x sihat.. syukur sgt2..
Alhamdulillah.. Selera mkn dia pun dah makin bertambah. dia boleh habiskan 4 keping roti gardenia sekali harung..

Nak tahu lebih lanjut boleh email, komen  atau hubungi saya 012-5027002

Bahaya Toksin dalam badan

Harap maaf blog saya dalam proses berpindah.. Jadi entry berkaitan Bahaya Toksin dalam badan ini telah dipindahkan ke blog baru saya..

Boleh terus klik 
Bahaya Toksin dalam badan untuk teruskan pembacaan yang lebih lanjut.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel di blog saya.

Keperluan air seharian.



Kenapa AIR penting dalam badan manusia??


1. Tubuh akan hilang 1.7 liter air sehari melalui proses pernafasan dan kumbuhan. Bayangkan jika anda cuma minum seliter atau kurang dalam sehari!!

2. Air menstabilkan suhu badan

3. Air mengangkut nutrisi dan oksigen ke dalam sel

4. Air melembabkan udara dalam paru-paru

5. Air meningkatkan kadar metabolisma

6. Air melindungi organ-organ dalam badan

7. Air membantu organ-organ untuk serap nutrisi dengan baik

8. Air melindungi dan melembabkan rawan.

Pengambilan air sehari untuk orang dewasa adalah sekurang-kurangnya 3 liter sehari atau bersamaan 8 gelas sehari.. ini x termauk air yg manis2 tu ye. Air kosong sahaja.
Air juga amat penting agar pembuang toksin dalam badan dapat berjalan dengan lancar.. Antara pembuangan toksin dalam badan adalah melalui pembuangan air kecil dan juga melalui perpeluhan. Sekiranya pengambilan air seharian tidak cukup maka akan terganggu proses penyingkiran toksin dalam badan. Bila dah terganggu maka akan berlakulah pengumpulan toksin dalam badan.
Haaa bila dah toksin bnyk dlm badam, macam2 masalah akan timbul dikemudian hari..

Jadi sila pastikan pengambilan air seharian adalah mencukupi..

Omega Guard

Testimoni pengguna Omega Guard 



Keberkesanan omega guard dalam membantu mengempiskan perut.

Macam mana omega bertindak:
- Omega 3 berupaya membakar lemak didalam badan.
- Minyak ikan (Omega 3) ini juga mampu mengawal nafsu makan bagi mereka yang mahu membuang lemak di badan.
- Omega boleh mengawal selera makan seseorang kerana Leptin (di dalam Omega 3) dapat menghadkan rasa lapar seseorang


Nak tahu apa lagi kelebihan omega guard boleh klik omega guard..

Sebarang pertanya boleh email or pm saya di fb.. tq :)

Omega guard Shaklee



Apa yang ada dalam omega guard shaklee?

OMEGA 3

Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement.

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.

Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.

Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.

IKAN LAUT DALAM


Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair 

    sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 

3. Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari 
    ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-
    satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3
    semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal 
    berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask 
    omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, 
    merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee
1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil membantu tumbesaran dan perkembangan 
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak2.
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti ekzema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan

22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout
.

Selain itu, Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

- Mencegah insomnia - Mengurangkan tekanan emosi - Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan - Membantu memperbaiki masalah autism - Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive - Mengurangkan masalah schizophrenia - Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Sumber sihatmacamyaya.blogspot.com

Set Kecantikan Kulit Shaklee


Hari saya nak kongsi keberkesanan set kecantikan kulit shaklee..
Kecantikan ni mmg x dapat dipisahkan dengan wanita.. Betul x? wanita sanggup duduk depan cermin berjam2 belek muka, cek kedutan, cek spot hitam(jeragat), cek jerawat n blackhead, whitehead la..

Set kecantikan kulit shaklee terdiri daripada:
Vitamin C
B-complex
Vitamin E
Ni set asas ye..

Boleh add on utk kesan yang lebih mengancam!!!
ESP dan Gla-complex

Fungsi setiap vitamin dalam menbantu mencantikkan kulit

Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel
Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit
Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat
Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:
  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri

Kriteria penting dalam pemilihan supplement berasaskan SOY PROTEIN

Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee

Terdapat beberapa kriteria yang sangat penting dalam pemilihan supplement yang berasaskan soya. Di bawah ni saya ada senaraikan bbrp kriteria yang perlu diambil perhatian dalam pemilihan supplement yang berasakan soya:
  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  • Soybean tu mestilah Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik dan vitamin natural) dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
  • Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium


GLA-complex

"Senggugut dah kurang, kulit plak glowing2... Wah bestnya!!! Kulit muka moist mcm pakai lotion plak"

Customer punya feedback lepas ambil GLA sebotol..

Tujuan ambil tuk hilangkan senggugut tp dpt effect lain yg best..

Tak nak ke??? X perlu pakai krim or make up pun.. Original beuty from inside gitu...


 GLA-COMPLEX


· Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
· Meningkatkan kesuburan.
· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
· Membantu dalam menangani menopause.
· Menguatkan kuku & rambut.
· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
· Membantu menangani ekzema.
· Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
· Menguatkan immuniti badan.
· Mempelahankn process penuaan.
· Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
· Mengawal kencing manis
· Mengawal kolesterol.
· Bagus untuk saraf.

Set berpantang Shaklee

Mesti ramai yang tercari set berpantang yang terbaikkan???
  • yang boleh sembuhkan luka dengn cepat!
  • yang bagi bertenaga sepanjang tempoh berpantang, maklumlah kena berjaga mlm, menyusukan ank (baby yang sihat menyusu setiap 1@ 2 jam sekali)
  • masalah sembelit ( sembelit masa berpantang mmg masalah biasa bg org selepas bersalin, perasaan takut nak meneran untuk membuang tu mesti ada sbb takut terbuka jahitan , betul x???)
  • Nak banyakkan susu badan ( ingat ye mommy semua susu badan adalah susu yang paling terbaik Allah ciptakan untuk baby)

Haaaa!!!! dgn set berpatang Shaklee semua masalah di atas boleh diatasi.. Saya dah ambil set ni mmg terbaikkkk!!!
Memang sangat membantu masa saya berpantang anak ke-3 dahulu. Kena berpantang sendiri sbb x ada org nak jaga saya. Bergantung harap dgn pertolongan dari suami tercinta. Dengan nak kena jaga 2 org nak yg sedang lasak membesar, baby br lahir, urus rumahtangga dan mcm2 lagi la..

SET BERPANTANG SHAKLEE

B-complex

- Ia bertindak sebagai penenang dan mengelakkan stress atau meroyan di kalangan Ibu yang sedang berpantang.
- Ia juga dapat meningkatkan pembentukkan sel darah merah dan sangat penting untuk menukarkan makanan yang kita ambil menjadi tenaga.
- Memelihara kulit dari dalam dan penting untuk kecantikkan , sesuai dengan namanya B for Beauty..

Vitalea / Multivitamin dengan Zat Besi

- Sangat penting kerana membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh, tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan semasa berpantang.
- Zat Besi sangat diperlukan oleh tubuh bagi menghasilkan sel darah merah, bagi menggantikan kehilangan darah semasa proses kelahiran
- Ibu-ibu yang kekurangan vitamin ini akan kelihatan pucat, letih dan tidak bermaya.

Vitamin C


- Sangat penting bagi penyembuhan luka jahitan serta membaik pulih tisu yang rosak selepas bersalin. Juga penting untuk meningkatkan sistem pertahanan badan kerana sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 biji setengah buah oren.
- Vitamin C juga penting dalam membentuk kolagen dan penting dalam kecantikan kulit.

Zink

- Sangat penting bagi membaik pulih luka jahitan dan luka dalaman. Makanan yang kaya dengan zink ialah ikan haruan. Namun adalah agak sukar untuk mendapat dan memasak ikan haruan setiap hari, ditambah pula dengan harganya yang agak mahal.
- Pengambilan vitamin zink ini adalah tepat untuk ibu berpantang kerana zink dapat membantu mengatasi masalah "kedinginan" selepas bersalin dan pengambilan zink oleh ibu menyusu akan menjamin bayi membesar dengan optimum. Selain itu rambut ibu tidak mudah gugur dan luka bersalin akan cepat baik.

Energizing soy Protein- ESP


- Ramai yang tidak mengendahkan tentang keperluan protein dengan mengandaikan sudah memadai jika makan ikan, daging, telur serta minum air soya.
- Tahukah anda, protein cuma bertahan pada suhu tidak lebih 36°c . Jadi bila kita goreng dan memasak tentu suhunya lebih tinggi dari suhu tersebut. Ini akan mengganggu kandungan asid amino dalam protein tadi.
- Ramai yang tidak tahu, pengambilan protein yang mencukupi dengan asid amino yang lengkap membantu dalam penghasilan kulit yang cantik, rambut yang sihat kuku yang elok serta penghasilan susu ibu dengan kadar lebih cepat dan anak akan kenyang bila menyusu dan tidak meragam.
- Memberi tenaga segera kepada badan
- Memekatkan susu badan

Alfalfa


- Untuk pengetahuan ibu-ibu diluar sana, Alfalfa adalah merupakan raja segala tumbuhan.
- Pengambilannya dapat melegakan sakit sendi dan belakang
- Bertindak seperti 'kacip fatimah' kepada wanita
- Melegakan sembelit bagi ibu berpantang
- Membantu membanyakkan susu ibu (milk booster).
- Membuang angin dalam badan dan
- Memulihkan urat selepas bersalin

Ostematrix


-Membekalkan sumber kalsium
-Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat.
-Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh).
-Memulihkan kekejangan, kebas - kebas, sakit tulang belakang dan simpul biawak (bagi preggy mommy).
-Meringankan stress - mengelakkan gejala mudah meradang dan murung.
-Menstabilkan tekanan darah bagi memastikan tekanan darah berada tahap yang normal.
-Meringankan sakit ketika haid. (Kelancaran saraf dan pengecutan otot memerlukan kalsium yang mencukupi.
-Dengan kalsium yang cukup, kita tak mudah senggugut, retensi air)
-Membantu kekal bertenaga dan bersemangat walapun sibuk dengan urusan seharian(terutama bagi mereka yang bekerja)
-Membantu masalah gastrik.
-Membantu dalam pengurusan badan
-Membantu dalam mengatasi sembelit.

Jom Masuk Kelas!!!

Assalamualaikum dan selamat pg :)

Nyamannya udara pagi ini dgn angin sepoi2 bahasa masuk kot tingkat bilik, sejuknya best!!!

Pagi ni nak berceritalah sikit mengenai kelas blog asas dan fanpage yang saya ikuti tu.
Maklumlah x berapa nk pandai sgt nak buat blog tu yang kena masuk kelas tu. tp yang bestnya kelas ni x payah dok kena pi masuk duduk dalam bilik darjah.. hhaaaa tu yang special tu..
Kelas ni ONLINE ja.. Dok depan pc ja, 24 jam xdak masa yang ditetapkan.. ikut masa kita nak belajaq waktu mana.. bestkan? Kalo ada soalan terus sahaja chat dengan cikgu.. Wah zaman sekarang cllaaass kan??? belajaq online ja.

Alhamdulillah dengan mengikuti kelas bersama cikgu Zaila ni banyak info dan tips yang diperolehi. Benda yang x tau dah boleh tau dah. Sangat teruja sebenarnya.. Cara pengajaran pun senang paham, ringkas dan padat. Segala ilmu yang diturunkan dan dikongsi mmg mudah untuk diikuti..

Jika kawan2 nak ikut kelas ni boleh hubungi Puan Zaila Mohamad. Info mengenai kelas boleh klik


kelas online

Terima kasih yaaa...(baca intonasi kak ros dlm Upin Ipin hehehhe)

Kurang darah (Anemia)

Harap maaf blog saya dalam proses berpindah.. Jadi entry berkaitan Kurang darah (Anemia) ini telah dipindahkan ke blog baru saya..

Boleh terus klik 
Kurang darah (Anemia) Ketika Hamil, Bahayakah?? untuk teruskan pembacaan yang lebih lanjut.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel di blog saya.






Kelas asas blog & fanpage



Pada yang berminat nak buat business melalui blog dan Fb boleh ikuti kelas bersama Cikgu Zaila Mohamad. Insya Allah sangat menbantu. Saya pun ikuti kelas ni :)
Jika berminat boleh hubungi Puan Zaila ya. Segala maklumat ada kat atas tu..

Set Masalah Rambut- GUGUR, KELEMUMUR, GATAL-GATAL KULIT KEPALA


Mengalami masalah rambut gugur??? gatal kulit kepala??? kelemumur???
AARRRGGHHH!!!! tensionkan.. macam2 shampoo dah guna tapi x da perubahan. makin hari makin menjadi2. Rambut pun makin menipis, kalo berpeluh mesti tergaru2 sbb gatal.. pastu bila dah garu tu nampak la kelemumur gugur lekat atas baju.. sgt x selesa!!!

Saya pasti ramai kaum wanita di luar sana mengalami masalah berkaitan dengan RAMBUT..
Jangan risau, jangan stress2.. jika stress akan bertambah teruk pula masalah yang dihadapi..
Shaklee ada fomulanya.

Set ini sesuai untuk masalah seperti RAMBUT GUGUR, GATAL KULIT KEPALA dan KELEMUMUR.

  • Revitalizing Shampoo
  • Lightweight Conditioner
  • Vita-C
  • Zinc-Complex
  • B-Complex
  • ESP
Revitalizing Shampoo
- mengandungi sistem pembersih yang patent-pending. Diformulasi dgn humectants dan protin berasaskan sayuran untuk kutikel yang licin. Juga mengandungi Scalp Health Complex.
- mengimbangi kulit kepala dan menyemai rambut dengan humectants, membantu mengurangkan kusut dan mengekalkan imbangan kelembapan dan kilauan.
-membersih, menguatkan, anti-statik dan menyegarkan.

Lightweight Conditioner
- Ramuan bersumberkan tumbuhan memberi volume dan penstrukturan semula permukaan bilah rambut supaya ianya kelihatan dan rasa ringan, bebas kusut, mudah diurus dan volume (menebalkan rambut)

Vita-C
-membentuk colagen
-memperbaiki simptom pendarahan
-peningkatan sistem imun
-mencantikkan kulit
-membantu pertingkatkan peredaran darah kulit kepala

Zinc-Complex

-mengaktifkan 200 enzim
-membentuk colagen
-menghilankan bintik putih di kuku
-mempertingkatkan sistem imun
-mempercepatkan pemulihan luka
-memperbaiki radang kulit
-mengukuhkan rambut

B-Complex
-anti stress
-membantu tumbesaran
-membaiki masalah kulit kepala
-baik utk mata
-detoksifikasi

ESP
-membantu pembentukan rambut yang sihat
-baik untuk hormon
-membaiki pigmentasi
-pembekal tenaga

Untuk keterangan lanjut boleh hubungi saya  Maz 012-502 7002
atau email maz.anw@gamil.com



Harapan bersama Shaklee

Harapan saya pada masa hadapan bersama Shaklee..

  • Dapat menjana income yang banyak (3,4,5 angka) setiap bulan dgn shaklee.
  • Dapat meningkatkan ekonomi keluarga disamping membantu suami.
  • Dapat memberi sumbangan kepada mak ayah di kmpg setiap bulan.
  • Dapat membantu anak2 yatim dgn bersedekah setiap bulan.
  • Dapat menjadi WAHM yang berjaya di dunia dan akhirat.
  • Dapat membawa family, mak dan ayah pergi menunaikan umrah dan melancong keluar negara.
  • Dapat melunaskan segala hutang dengan segera.
  • Dapat membantu mereka yang memerlukan dan dapat meningkat pendapatan mereka setiap bulan dgn hanya buat part time dgn Shaklee.
  • Dapat membantu surirumah mendapatkan income yang bnyk disamping menguruskan hal rumah tangga dan menjaga anak2.
  • Dapat menjadi isteri dan anak yg solehah.

Setiap apa yang kita niat ingin lakukan mestilah disusuli dengan doa kepada-NYA. Memohon dan merayu padaNYA agar mendapat keredhaan dariNYA. Hanya DIA yang berhak diatas segala-segalanya dengan izinNYA.. DIA lah Maha memberi REZEKI.



Salam Aidilfitri

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin.

Dengan kesempatan ini saya nak ucapkan selamat hari raya kepada semua rakan taulan, sahabat handai dan sanak saudara serta semua rakyat malaysia.
Dalam kemeriahan menyambut hari raya ni jgnlah lupa mereka yang kurang bernasib baik dan ank2 yatim.
Pada yang tengah menjamu selera tu haaa ingat sama jgn makan ketelaluan ya. Jaga kesihatan sama. Pada yg telah berjaya turunkan berat badan masa bulan puasa tu jgnlah sia-siakan usaha anda masa bulan puasa tu ya. Mkn kena kontrol, nnt bila bdn dah nk semula baru nak menyesal.
Makanlah berpada2.. mkn setakat perlu jangan ikut nafsu hehehe :)
Ketika di jalan raya tu berhati2 ketika memandu, biar lambat asal selamat sampai ke destinasi yang dituju. Jika mengatuk tu rehat dan tidur dulu, maklum la segala lemang ketupat semua tu bg rs mengantuk. Dah kenyang tu rasa mcm nk tidur layan mimpi indah je kan..
Pada yang sebelum ni bermasam muka tu cepat2 la hulur tangan memohon ampun dan maaf. Gunakan kesempatan berkumpul beramai-ramai ini untuk bermaaf-maafan sesama senndiri, lupakan peristiwa lalu..
Pada yang x dapat balik kampung meraikan hari raya ni, huhuhu aku lah tu :(
janganlah bersedih hati ok. insyaAllah jika ada rezeki dan kesempatan kita akan jumpa juga nnt sob sob sob..
Ok selamat hari raya aidilfitri dari saya dan keluarga tesayang :)



Kejayaan bersama Shaklee


Alhamdulillah syukur. Baru saja sebulan penglibatan saya yang serius dlm perniagaan shaklee ni. Bulan ni InsyaAllah saya bakal dapat bonus 3 angka. Mmg x diduga langsung saya berjaya mengumpul bonus 3 angka. Target bulan depan saya nak kumpul bonus 4 angka plak insyaAllah..

Dalam tempoh sebulan ni juga saya dapat membantu pelanggan saya selesaikan masalah yang mereka hadapi dengan mengambil shaklee sebagai mknn tambahan mereka. Ibu mengandung, ibu hamil, ibu yang menyusu, ada yang nk naikkan berat badan, untuk tambah selera mkn..
alhamdulillah semua memberi maklum balas yang positif dan mereka semua berpuas hati dengan supplement shaklee..

Bak seperti poster diatas "KEJAYAAN lahir tidak secara kebetulan tetapi harus diusahakan melalui matlamat yang jelas, perancangan yang matang, kerja keras, kegigihan, keyakinan dan kejujuran."



Dalam melakukan apa pun jangan lupa pada yang SATU, yang Maha Esa.
Dialah yang Maha memberi rezeki. Berdoalah banyak2 pada dia, merintih merayu hanya pada Dia.. Yang Maha Mendengar dan Maha Mengasihani.. Insya Allah apa yang kita hajati bakal termakbul.

Testimoni pengguna Shaklee

Supplement yang diambil: ESP, Vit C dan Ostematrix
Supplement yang diambil: GLA, Omega , Alfalfa
Supplement yang diambil: Set Eu Four Plus (Vita lea, b comp, vit c , ostematrix + ESP)
Supplement yang diambil: GLA

Alhamdulillah mmg tepat dengan tag line shaklee iaitu sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI. Saya share bbrp testimoni pengguna shaklee yang telah berjaya mengatasi masalah mereka setelah pengambilan yg betul dan konsisten.


Vitamin untuk keluarga saya

Di sini saya share antara supplement shaklee yang di ambil oleh saya dan keluarga:


Set diet suami saya hehhee..
                          
   Set untuk anak2 kesayangan
Set 1 keluarga :)
                                                      
Anak perempuan saya suka sgt chewable vit C. Hari2 dia akan ambil sendiri makan. Tak perlu ingatkan dia..

Anak lelaki saya plak x berapa suka chew vit c sbb rs masam2 sikit. Dah mmg jenis x suka masam2.. vit yang dia suka omega, dia panggil 'cekelat' guli2 sbb maybe bg pandangan mata dia nmpk mcm guli jernih..

Anak yg kecil sekali dapat khasiat supplement melalui susu badan saya :) Alhamdulillah

Kebaikan pengambilan makanan tambahan.

KENAPA perlu makanan tambahan???

PENGAMBILAN makanan tambahan (supplement) seakan-akan sudah menjadi gaya hidup kebanyakan wanita moden hari ini. Sama ada dalam bentuk pil, kapsul, tablet, serbuk, cecair, semua berasaskan sebab yang sama, demi kecergasan atau kecantikan tubuh badan. Bukan sesuatu yang mustahil untuk melihat seseorang wanita itu mengambil puluhan jenis tablet pada setiap pagi.

Jika di Amerika, pemakanan tambahan mengikut definisi Akta Diet Kesihatan Tambahan dan Pendidikan (DSHEA) 1994 menjelaskan makanan tambahan kesihatan seharusnya mengandungi vitamin, mineral, makanan, botani, asid amino dan ia seharusnya bersifat memenuhi pengambilan biasa semua unsur itu.

Tetapi sejauh mana kepentingan pengambilan makanan tambahan begini kepada kita? Secara teorinya, jika anda mengamalkan pemakanan sihat dengan imbangan jadual pemakanan yang betul, cukup protein, lemak dan karbohidrat, anda tidak memerlukan makanan tambahan.

Hambatan kerjaya selain faktor sekeliling yang tidak mendorong kepada gaya pemakanan yang sihat, mungkin anda perlu memikirkan untuk mengambil makanan tambahan. Apatah lagi jika anda berhadapan dengan satu daripada senario ini.

1.Kerap berada dalam keadaan tertekan sama ada kerana kerja, keluarga dan perhubungan. Keadaan ini akan menyebabkan kelenjar adrenal anda berkerja ‘lebih masa’. Keadaan ini akan menyebabkan sakit kepala dan keletihan. Mungkin pengambilan vitamin B komplek, E dan C boleh membantu.

2. Sejarah keluarga yang berhadapan dengan ostreoprosis. Membekalkan tubuh anda dengan mineral yang tersimpan dalam tulang boleh menolong mencegah masalah ini. Apatah lagi bagi wanita yang kerap melahirkan anak, bayi bergantung bekalan kalsiumnya daripada ibu. Justeru pengambilan kalsium, magnesium dan vitamin D mungkin membantu anda menangani osteoprosis.

3. Anda kerap diserang selesema. Sistem imun anda mungkin rendah berbanding orang lain. Dalam keadaan ini tambahkan pengambilan vitamin C dan zink.

4. Jika anda merokok, anda memerlukan lebih vitamin C. Selain itu anda mungkin memerlukan kalsium, magnesium dan vitamin D, kerana merokok juga dikaitkan dengan osteoporosis, tetapi sebaik-baiknya berhentilah merokok.

5. Jika anda berhadapan dengan masalah hormon, anda mungkin memerlukan vitamin B6. tetapi jangan ambil dos yang banyak tanpa rujukan doktor.

6. Anda mengalami masalah tekanan darah rendah. Lebihkan pengambilan zat besi, vitamin C, asid foli dan vitamin B12 juga.

7. Gout- Mungkin anda perlu mengambil vitamin B5 (asid panthothenik)

8. Masalah jantung - Minyak ikan membantu menurunkan tahap kolesterol. Ia juga berfungsi sebagai agen mengurangkan bengkak atau radang. Jika anda tidak mendapat minyak zaitun dalam diet, mungkin anda perlu pertimbangkan mengambil makanan tambahan.

Apapun, adalah penting untuk mendapatkan makanan tambahan yang berkualiti dari segi vitamin dan mineralnya. Jika tidak pasti mungkin boleh merujuk kepada yang pakar seperti doktor.



                                                        Antara rantaian produk-produk Shaklee

Sakit Sendi Lutut

                                                     Advanced Joint Helath Tablet (AJHT)

PROMO OGOS 2013 buy 6 free 1

Raya dah nak dekat.. masing2 tengah prepare nak balik kmpg jumpa mak ayah tersayang. nak berhari raya bersama2 orang tersayang.
If mak ayah ada mengadu sakit lutut or sendi tu boleh lah dapatkan AJHT ni. Kalo mereka x mengadu pun jika kita dok nmpk mak ayah dok urut2 lutut, sapu minyak panas la.. haaa ni lah yang sesuai tuk diorng..
Berapalah sangat harga supplement ni jika nak dibandingkan dgn pengorbanan mak ayah yang telah besarkan kita sehingga berjaya seperti sekarang. gunakanlah peluang yang ada untuk balas jasa ibu ayah di kampung dengan mengurangkan kesakitan mereka. Mereka mmg x minta, x kan nak tunggu mereka minta belikan ubat baru nak bertindak..
Jadilah anak yang PRIHATIN..





Berilah mak ayah cuba.. nnt anda akan dapat berita yang menggembirakan. Insya Allah dalam masa 5 hari dah nmpk kesan.